MR psů stopařů 2014 - Frýdlant nad Ostravicí.

01.11.2014 23:48

Ve dnech 24.- 26.10.2014  se  v ZKO  Frýdlantu nad Ostravicí  konalo  MR psů stopařů  dle IPO-FH.

 

Se svou Bonnyskou jsme se kvalifikovala z VS v Meziboří. Posuzujícími rozhodčími  byli pánové rozhodčí, kteří posuzovali všechńy VS , a to pan T.Krajčí a pan B.Ťujík. Pachové práce probíhaly na trávě a na hlíně.

Prezentace probíhala již v pátek v areálu ZKO odkud jsme pak odjeli na útulný hotel pod Lysou horou. Večer probíhalo měření stopovaček a posezení.

 

Druhý den ráno probíhalo losování. Já jsem vylosovala č. 1 , což nebylo až tak dobré, ale co naplat. Los je los. Pak jsme losovali ještě jednou a opět jsem si vylosovala 1. Takže jsem šla s Bonnyskou první den na trávu a jako první. No vůbec jsem nebyla nadšená, naopak viděla jsem to bledě. Stopa byla položená v kopcovitém terénu. Samozřejmě, že se projevily neřesti Bonnysky. Pan rozhodčí Ťujík nám zadal  92 bodů , což nebylo až tak příznivé.

Přišel náš oblíbený večer . Vzorky pro naši tradiční soutěž byly připraveny a akce mohla vypuknout. Při pohledech bylo vidět jak všichni zkoumají a pečlivě zapisují do skvěle připravených tiskopisů od Jardy Hartla. No byl jako vždy dokonalý. :o)) Vítězem se nečekaně stal  Tiva Krajčí , to fakt nikdo nečekal , stejně jako jeho kulturní vložku v podobě hry na kytaru v době kdy pozvaná kapela měla pauzu. byl to báječný a skvělý večer. Chtěla jsem se učit na atestaci, ale to nešlo. S Táňou a Ládíkem jsme to zabalili až v půl páte ráno. ještě štěstí, že se posouval čas dozadu.:o)

 

Přišel druhý závodní den. Na řadě byla hlína. Body z předchozího dne nebyly valné. Foukal občas prudký vítr, který na polích, které byly zvlněné dělal pěknou neplechu . Body byly zatím nic moc. Bonuška  bojovala co se dalo, vítr jí tam hodně pozlobil. Nakonec  nám pan rozhodčí T. Krajčí udělil            93 bodů, což bylo za celý den na hlíně nejvyšší počet bodů.

 

Nakonec vše dopadlo úplně jak jsem neočekávala ani ve snu. Bonnyska se svými body 92/93 obhájila  post z loňského roku a stala se opět

 

Vicemistryní republiky psů stopařů 2014, obdržela další res. CACT .

 

Tímto  se Bonny kvalifikovala na MS psů stopařů 2015 do Moskvy.

 

 


Kontakt

Irena Zemanová

+420.774 105 260