Mistrovství světa psů stopařů 2014

19.05.2014 00:56

Ve dnech 24.-27.2014 se konalo v Německu - Oberdorla  Mistrovství světa psů stopařů- IPO-FH.

 

Českou republiku  reprezentovala se svou fenou Hikary MVDr. Táňa Burianová, což je úřadující Mistryně republky 2013 a já se svou Bonny.

Vedoucí našeho týmu byla Mgr. Drahuška Mašková a ještě nás doprovázela skvělá fotografka Hana Toušková.

Odjížděly jsme všechny pospolu již v pondělí, sraz byl na hoře sv. Šebestiána.

Po úmorné cestě jsme dorazily do místa ubytování. Byly jsme ubytovány v pěkném penzionu v okresním starobylém městečku Mühlhausenu. Město bylo doopravdy úchvatné svými historickými památkami a a typickou německou architekturou, z níž jsem byla úplně uchvácená.

Večer jsme se vydaly  do místa konání, nikde ani známky, že zde bude probíhat nějaká kynologická akce, natož pak Mistrovství světa stopařů. Tak jsme odjely a vydaly se zpět.

druhý den ráno jsme opět vyrazily do Oberdorly, byly jsme dopraveny na tréningové terény. Zde jsme také potkaly našeho pana rozhodčího Theodora Krajčí, který tápal stejně jako my.

Druhý den proběhlo losování, bez jakéhokoliv ceremoniálu, prostě nic. Navíc losování bylo zmatečné, nikdo nechápal kde a kdy má být, prostě hrozná situace. Celé věci se ujala naše Drahuš, no moc víc jsme se nedověděly, ale bylo to lepší. Kupodivu německá výprava záhadným způsobem vylosovla stejnou skupinu a to jich startovalo celkem s divokými kartami 5. Samozřejmě informace potřebné měli.

Všichni závodníci byli rozčarovaní, nic naplat , bylo to tak jak bylo.

Já jsem vylosovala úplně první stopu.Posuzoval mě pan Theodor Krajčí. Bonny šla nádherně, do doby než přišlo křížení, které bylo vidět již  z dáli a bylo výraznější než samotná stopa, stejně jako i šlápoty křížiče, který se tam musel zastavit. Byly to nervy, už jsem ani nevěřila, že to Bonnunka zvládne, ale bojovala, co jí síly stačily a došla do konce. Udělala mi tak obrovskou radost, že si to nikdo nedokáže představit. Obdržela 89 bodů a sklidila od přítomných tak obrovský potlesk, že mě to úplně sebralo.

Táňa šla na francouzského rozhodčího pana Bernarda Rosera.Řešili tam  hned první předmět, který byl vzdálený asi 3 m od  vlastní stopy.Nakonec Táňa body za předmět dostala. Obdržela krásných 92 bodů.

Druhý den šla Táňa na osení .Bylo suché a přerostlé, foukal vítr . Navíc jí do pole málem vjel dělník s kombajnem na postřik polí.Hrozné. Na to vše , jak bylo obdržela od našeho pana rozhodčího  pěkných 90 bodů.

Já jsem šla další den na pana Rosera. Osení bylo  po kolena, hrůza. Navíc jsem si nebyla jistá, jak to všechno Bonny zvládne po předchozí stopě. Nechala jsem ji jít, ikdyž šla v rychlém tempu , čímž se připravila o spoustu bodů, ale došla , hlavně byla v psychické pohodě.Obdržela 88  bodů. Byla jsem spokojená, že to zvládla a dostala pořádnou odměnu. :o))

V jednotlivcích jsem byla s Bonny na 17. místě, Táňa na 13. místě. Ve družstvech jsme vybojovaly krásné 4. místo.

V neděli odpoledne bylo vyhlášení a pak se jelo domů.

Co dodat, většina z nás byla zklamaná a rozčarovaná. Chyběla nám německá preciznost a smysl propořádek a přesnost. Dále okatě připravené podmínky pro svůj tým, což komentovala většina lidí.

No co naplat, vše je pryč a musíme  bojovat dál.:o))

Jinak musím podotknout, že po dlouhé době jsme měly jeden z nejhezčích reprezentačních dresů, za což  děkuji panu Šiškovi  a firmě HST. Za celou dobu , co jezdím po MS , jsem takovéto pěkné reprezentační oblečení neměla. Za to dík.

 

Odkaz na fotogalerii:¨

irenazemanova.rajce.idnes.cz/Vypracovani_stop/

irenazemanova.rajce.idnes.cz/Muhlhausen_-_Nemecko_2014/

 


Kontakt

Irena Zemanová

+420.774 105 260