Mistrovství republiky psů stopařů 2013 - České Budějovice

06.11.2013 12:54

Ve dnech 1.-3.11.2013 se konalo v Českých Budějovicích,  resp. v Krajské jihočeské pobočce ČKS,  Mistrovství ČR psů stopařů s nominacína MS psů  stopařů 2014 , které se má konat v Německu.

Posuzujícími rozhodčími byli pánové T. Krajčí a F. Zimek, kteří posuzovali již výběrové soutěže.

Pachové práce probíhali na porostech tráva  a ozim. Panovalo nevypočitatelné počasí , které rozhodlo o konečných  výsledcích.  Já jsem si první den vylosovala startovní číslo 16, což znamenalo druhou skupinu, porost ozim a p. rozhodčího Krajčí. Druhý den jsem si vylosovala číslo 11. Porostem byla tráva a p. rozhodčí Zimek. 

Zpětně si uvědomuji, že to byla spíše výhra , než prohra, vzhledem k počasí, které nás provázelo celé mistrovství.

První den jsem s Bonny nakonec vyrážela na stopu jako předposlední, kdy ozimu bylo na poli minimum a převládaly velké hroudy hlíny .

Ve spojení s narůstajícím větrem znamenalo mnoho ztrátových bodů obzvlášť v oblouku. Nicméně Bonny fantasticky zabojovala a obdržela pěkných  94 bodů. Po prvním dni byli dáni favorité a Bonny si držela takovou střední cestu, kde byla spousta závodníků.

Všichni věděli, že rozhodne druhý den a hlavně také los.

Druhý den jsem s Bonny vyrážela na  stopu hned jako druhá. Tráva byla nízká se zbytky starého sena. Bonny jsem musela mít v tahu, protože 

se začínal zvedat silný vítr, jinak by to znamenalo bodvou ztrátu. Nejvíce jsem si oddechla u posledního předmětu. Netrvělivě jsem čekala na náš ortel, který P. Zimek vynesl. Ten pro nás znamenal neuvěřitelných 99 bodů. Musela jsem čekat celý den na další a další výsledky.

Takže body 94/99  pro nás znamenaly neuvěřitelné 2. místo res. CACT a kvalifikaci na MS a složenou zkoušku IPO-FH. Je to neuvěřitelné Bonny zopakovala , velký úspěch jako její máma Kája. První účast na MR a kvalifikace na MS.

Nikdy jsem ani nepomyslela, že se nám to ještě někdy povede. Je to neuvěřitelné.         

 


Kontakt

Irena Zemanová

+420.774 105 260