Mistrovství světa psů stopařů 2015

15.06.2015 22:34

 S obrovským zpožděním . V květnu jsme absolvovaly s Bonnyskou dle nominace ČKS MS psů stopařů , které se konalo v Ruské federaci v Dmitrově cca 60 km od Mosky.

Dnes již s určitým odstupem mohu jen konstatovat, že do dnešních dnů mám smíšené a rozporuplné pocity z celé akce. Nebudu hodnotit kdo , kde a jakým způsobem o nás kde psal, jen mě mrzí, že jsme byly použity do boje určitého člověk a- jednotlivce, to je vše.

Celá akce byla pěkně připravena. jediné , co nás překvapilo,což by samozřejmě nemělo, tak terény. Ne vždy pro všechny stejné, což je těžké samozřejmě docílit, ale někdy ten rozdíl byl hodně markantní.

Co mě hodně zklamalo, bylo posuzování japonského rozhodčího, který rozdílným způsobem hodnotil dané výkony, což by se nemělo stát na akci , jako je MS psů stopařů. Škubání na křížení, ukázání rukou směr stopy, bez postihu dále pokračovat.

Co bylo neovlivnitelné, tak proměnlivost počasí. po příjezdu bylo asi 25 stupňů , kde na stadionu , při zahájení bylo vedro a za dvy dny se ochladilo na 9 stupňů se silným nárazovým větrem a lijákem.

Bonny odbržela : 22 bodů od japonského rozhodčího a 94 bodů od švýcarského rozhodčího.

Celá akce a pobyt v Rusku byl hodně svérázný, celnice na letišti, stále na blízku policisti , na co nejsme zvyklí. Prostě naprosto jiná země.

 

fotogalerie zde :

irenazemanova.rajce.idnes.cz/MS_psu_stoparu_2015_-_Dmitrov/

 


Kontakt

Irena Zemanová

+420.774 105 260