VS na MR psů stopařů 2011

19.10.2011 21:54

Dne 15. - 16. 10. 2011 se konala naše druhá letošní VS na MR psů stopařů 2011 v ZKO  Otěšice - pobočka Boxerklubu Staňkov.                                            Posuzujícím rozhodčím byl pan K. Nedvěd. Panovalo chladné, ale slunečné počasí doprovázené větrem. Stopy byly položeny na travnatých loukách v okolí ZKO.

První den jsem nastupovala s Kájou. Vylosovala jsem pro nás startovní číslo 6, které nám zůstalo i v dalším losování. Nastupovala jsem s Kájou odpoledne . Stopa byla položená na louce v kopcovitém terénu. Kája pracovala s velkým nasazením a intenzitou. Ovšem chybovala zejména díky své rychlosti na lomech. Přesto  dostala známku VD v horní hranici , což je 95 bodů.  Stejný počet obdržel i Jarda Hartl se svou Connie . O umístění jsme měli losovat , což mi nebylo až tak příjemné. Nakonec vše dopadlo tak, že jsme  zůstali oba se svýma holkama na 2. místech s tím, že jsem Jardovi a Connie přenechala res. CACT.

Druhý den jsem nastupovala s Bonny . Vylosovala jsem pro nás startovní číslo 8. Po dalším losování jsem vylosovala číslo 7. Opět jsem s Bonny pracovala odpoledne. Stopa byla položená opět na louce. Bohužel se stalo , co se prostě občas stává. Stopu nám 5 min. před uvedením  překřížila nějaká paní  asi na 5 místech  a několikrát se nám tam i zastavila. Nakonec jsem se rozhodla, že stopu vypracujeme, ale má nervová soustava pracovala na plné obrátky. No po pravdě Bonny pracovala tké na plné obrátky, v plném nasazení a ještě větší intenzitě. V místě , kde dotyčná osoba stála delší dobu, Bonny označila falešně předmět, ale pan rozhodčí vzhledem k tomu, co se stalo tuto chybu anuloval. Nakonec jsem s Bonny obdržela neuvěřitelných 97 bodů a známku V.  Skončila jsem s Bonny na krásném 2. místě , v což jsem ani ve snu nedoufala. Bonny též získala svůj první res. CACT.

 

fotogalerie zde:

https://bewidog.rajce.idnes.cz/Stopari_2011/

 

výsledky zde:

https://www.kynologie.cz/cks/vysledky11/stopa_stankov2011.pdf


Kontakt

Irena Zemanová

+420.774 105 260